HÅRFJERNINGSMETODER

HÅRFJERNINGSMETODER

Find ud af hvilken type hårfjerning, der passer bedst til dig. Vi guider til flere forskellige hårfjerningsmetoder.

ALT DU SKAL VIDE OM HÅRFJERNING

Solen kommer frem, og det begynder at blive varmere udenfor. Ønsker du de perfekte, smukke glatte sommerben, så følg lige med her. Få gode råd og find ud af, hvilken hårfjerningsmetode passer bedst til dig. Får du røde knopper, tør hud eller indgroede hår? Dette kan skyldes, at du har valgt den forkerte hårfjerningsmetode og pleje af ben, armhuler, ansigt og bikinilinje.
I dag findes der mange metoder til at fjerne hår med, men overordnet er der kun 3 hårfjernings måder, som du kan vælge imellem. Du kan rive hårene ud, skære dem eller fjerne hårene med creme eller laser.


INDEN DU GÅR I GANG

- Fjern de døde hudceller, ved at eksfoliere huden. Gør det helst en dag eller et par timer inden hårfjerning.
- Overfladen, som du ønsker at fjerne hår fra bør du vaske ren, så den er fri for snavs og bakterier.
- Varm huden op med varmt vand, som blødgør huden og forbereder den til hårfjerning.


LÆS OM DE FORSKELLIGE HÅRFJERNINGSMETODER HER

BARBERING MED SKRABER (Holder 1-3 dage)

Barbering med en skraber har længe været den mest brugte metode til hårfjerning, da det både er en smertefri og billig løsning. Barbering med en skraber er blandt mange en af de hurtigste og nemmeste hårfjerningsmetoder, hvor benene hurtigt føles fantastisk bløde lige efter barbering. De fleste gentager ofte den samme fejl, som er at skrabe mod hårene frem for med hårene. Det skal du lade være med, hvis du vil undgå irriteret hud og røde knopper (Keratosis Pilaris).
Ulemperne ved barbering med en skraber er dog, at den kun skraber hårene væk, så den glatte og bløde effekt kun varer op til to dage. Hvis du har en meget følsom hud, kan huden blive irriteret og give røde knopper (Keratosis Pilaris) efter barbering. Røde knopper opstår ofte, når man barberer med en almindelig barberingsskraber. Dette kan skyldes at du trykker for hårdt, og barberer for hurtigt.

Tip: Giv dig god tid når du barberer hår med en barberskraber og undgå med at trykke for hårdt ind mod huden. Brug barberskum eller gel, som fugter huden og samtidigt mindsker irritation.

Tip: For at undgå røde knopper, så skift skraberhovedet regelmæssigt. Skraberen har en tendens til at ruste og samle alle de bakterier fra badeværelset. Disse 2 grunde kan være med til at fremprovokere irritationen i huden og hermed røde knopper.

GILLETTE VENUS SIMPLY SKRABER INCL. BARBERHOVED


VOKS (Holder 2-4 uger)

Voks er ikke lige frem den hurtigste eller mindst smertefulde metode, men til gengæld fjerner du hårene ved roden, og der går længere tid, før hårene vokser ud igen. Det er meget nemt at lave voksbehandling, så i stedet for at spilde en masse penge på en professionel klinik, kan du selv købe voks og lave behandlingen derhjemme. Du påfører voks på området, hvor du ønsker at fjerne hår, lægger en strip på voksen, og hiver til i mod groretning. Hvis du vokser hårene regelmæssigt, er der sandsynlighed for, at dine hår ikke vokser tilbage. Hårfjerning ved brug af voks river hårene ud af roden og svækker hårsækkene. Hårsækkene bliver derfor med tiden tyndere og svagere.

Tip: Vask dig grundigt med sæbe, for at fjerne alt skidt og snavs inden behandlingen. Vi anbefaler at eksfoliere huden inden voksbehandlingen.

KØB SIBEL VOKS APPARAT HER

KØB SIBEL VOKSPATRON KARITE LIPOSOLUBLE HER


EPILATOR (Holder 2-4 uger)

Epilator kan være et godt alternativ til hårfjerning med voks, da den ligesom voks, fjerner hårene ud ved roden. Epilator har et roterende hoved med mange små pincetter, som hiver hårene ud og ulempen er derfor, at dette er en mere smertefuld metode at fjerne hårene med. Smerten bliver mindre jo oftere du epilerer, da hårene bliver svagere og tyndere og du bliver vant til behandlingen. Denne hårfjerningsmetode giver dig en langt længere og blødere effekt end en almindelig skraber. Fordelene ved epilator er, at du får en langt bedre resultat, der holder i lang tid, ligesom hårfjerning ved brug af voks. Desuden får du langt færre indgroede hår, og hårene bliver svagere for hver gang du bruger epilator. Metoden er derfor et rigtig godt alternativ til hårfjerning med voks.

BRAUN SILK ÉPIL 5 - WET & DRY EPILATOR 5-511 BLÅ


HÅRFJERNINGSCREME (Holder 3-7 dage)

Hårfjerning med creme gør, at hårrødderne bliver svage, tynde og knækker nemt imens man fjerner cremen. Mange undrer sig over, om stoffet i cremen er giftig? Du skal derfor vide, at det ikke er farligt at fjerne hårene ved brug af cremen, stoffet er kun farligt når man putter det i munden og spiser. Hvis du ønsker at prøve denne hårfjerningsmetode anbefales det, at lave en allergitest inden brug. Dette kan du gøre ved at påføre en lille cremeklat et usynligt sted, som eksempelvis på armen, og observere hudens reaktion i et døgn, før du virkelig vil bruge det. Afhængig af hvilken hårfjerningscreme du vælger, bør du altid følge instrukserne der medfølger i pakken.
Ønsker du at fjerne hårene hurtigt, smertefrit, og samtidig undgå at barbere sig med en skraber, så er hårfjerningscremen noget for dig.

KØB VEET HAIR REMOVAL CREAM NORMAL SKIN HER


EFTER BARBERING

Tip: Smør huden ind i en god fugtighedscreme når du har fjernet hårene. Undgå at bruge tyk olie på huden direkte efter epilering, da det tilstopper hårsækkene og resultere hudirritation samt grimme røde knopper.


TILFØJ KOMMENTAR